Coronavirus COVID-19

Vanaf 4 mei 2020 kan u via het online agendasysteem terug een afspraak maken voor een consultatie in de praktijk. U bent voor elk vraag of bezorgdheid welkom. Heeft u echter last van hoesten, keelpijn, koorts, grieperig gevoel of diarree, gelieve ons telefonisch te contacteren en niet zelf in te boeken! We hanteren strikt gescheiden patiëntenstromen tussen infectieuze problemen en andere zaken.

 

Om iedereen in de meest strikte hygiënische omstandigheden te kunnen ontvangen, vragen we u volgende instructies op te volgen indien u naar de praktijk komt.

  • In de wachtzaal is slechts plaats voor twee personen. Enkel indien u te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer komt én geen hoest of griepsymptomen heeft, mag u hier wachten.
  • Anderen wachten in hun auto op de parking. U hoeft niet aan de voordeur te bellen of ons telefonisch van uw aankomst op de hoogte te brengen. Van zodra de vorige patiënt het kabinet verlaten heeft en wij alles ontsmet hebben, komen we u op de parking halen.
  • Kom zoveel mogelijk alleen. Indien noodzakelijk mag u één begeleider meebrengen (vb ouder en kind, koppel waarvan voor beide leden een consultatie voorzien is).
  • Iedereen (ouder dan 12 jaar) die de praktijk binnenkomt, ook een eventuele begeleider, draagt een (stoffen) mondmasker, sjaal of bandana om de neus en mond te bedekken. U brengt deze zelf mee. Indien u niets voorhanden heeft, hebben wij enkele stoffen mondmaskers die u kan lenen voor de duur van de consultatie. Deze worden dagelijks gesteriliseerd. Het aantal is echter zeer beperkt, dus we willen u vragen om zo veel mogelijk zelf iets mee te brengen.
  • Bij het binnenkomen en voor het buitengaan uit het kabinet zal u gevraagd worden de handen te ontsmetten met een door ons voorziene alcoholgel.
  • Betalingen gebeuren zo veel mogelijk met bancontact (contactloos tot 50€).
  • De screening op coronavirus werd recent uitgebreid. Bel ons op indien u ziek bent. Wij bekijken of u in aanmerking komt voor een coronatest. Zoja zal er een wisser afgenomen worden in de praktijk, indien we over voldoende materiaal beschikken. Bij onvoldoende testvoorraad zullen wij u doorsturen naar één van de coronaposten in Leuven.
  • Huisartsen kunnen nu ook een bloedonderzoek uitvoeren om te kijken of u corona doorgemaakt heeft. Deze test is terugbetaald in bepaalde gevallen. Indien u niet voldoet aan de testcriteria zal deze test 15€ kosten. Het is echter niet aangeraden om deze testing op grote schaal uit te voeren, aangezien de klinische relevantie hiervan beperkt is. Naar immuniteit toe is er bijvoorbeeld geen duidelijkheid. Zo kan bij een positieve test niet gegarandeerd worden dat u COVID-19 niet meer kan doormaken.
  • De situatie wijzigt snel; hou onze website in de gaten voor verdere informatie.

 

We willen u alvast hartelijk bedanken voor uw medewerking!

Verdere informatie betreffende covid-19: