Dr. Julie Reijns

Er is een voorlopige aanmeldingsstop.

Activiteiten als arts

  • Kinder- en jeugdpsychiater (KU Leuven)
  • Arts werkzaam bij Centrum voor Ambulante Revalidatie te Brussel

Bijkomende opleiding

  • Systeem- en relatietherapie (IPRR)
Welke hulp kan ik bieden?

Een kinder- en jeugdpsychiater kan helpen bij vragen die te maken hebben met therapeutische en medicamenteuze behandeling, diagnostiek, samen nadenken over welke zorgen een kind en zijn context nodig heeft. Ik vind het belangrijk om hierbij goed samen te werken met het systeem rondom het kind, d.w.z. gezin, school, andere betrokken instanties of hulpverlening. Ik werk met kinderen van 6 tot 18 jaar.

Hoe meld je aan?

Op heden werk ik enkel op verwijzing van een andere hulpverlener, zoals een huisarts, CLB of een psychotherapeut, of na een diagnostisch traject elders. Ik vraag ook een document in te vullen waarbij wordt ingevuld welke hulpvragen er bestaan. Dit document kan je hier vinden. Zo kan ik op voorhand mee nadenken of een aanmelding bij mij een geschikte stap is voordat je op raadpleging komt. Mijn mailadres voor aanmelding is: juliereijns.quarebbe@gmail.com

Voor een eerste afspraak is het belangrijk dat je de identiteitskaart van het kind meebrengt, klevertjes van de mutualiteit, een verwijsbrief van een arts en relevante verslaggeving.

Tarieven

Tarieven van een consultatie zijn afhankelijk van de aard van de consultatie. Een deel hiervan wordt terugbetaald door de mutualiteit. Indien er sprake is van verhoogde terugbetaling, wordt er meer terugbetaald. Of dit bij jou het geval is, kan je vragen bij je mutualiteit. Indien er sprake is van derdebetalersregeling, betaal je enkel het REM-geld en wordt de rest rechtstreeks door de mutualiteit aan de arts betaald. Betalen kan mobiel of via overschrijving.

Voor minderjarigen:
Aard consultatie Totaal-bedrag Eigen bijdrage (REM-geld) Terugbetaald door mutualiteit
Intake € 224.47 € 8,68 € 215,79
Diagnostiek € 224,47 € 8.68 € 215,79
Therapie of medicatie-opvolging € 108,69 € 8.68 € 100,01
Overleg met psycholoog of ortho-pedagoog € 57,86 € 0 € 57,86
Multidisciplinair overleg € 225,25 € 0 € 225,25

 

Voor meerderjarigen:
Aard consultatie Totaal-bedrag Eigen bijdrage (REM-geld) Terugbetaald door mutualiteit
Consult met 1 persoon € 77,95 € 19,48 € 58,47
Consult met 2 personen € 105,22 € 26,3 € 78,92