Nathalie Blok

Hallo,
Ik ben Nathalie. Ik ben mijn praktijk als loopbaancoach begonnen omdat ik zelf de voordelen ervan heb ervaren. Toen ik mama werd had ik best wel moeite om mijn plek te vinden tussen kind en carrière. Door middel van loopbaanbegeleiding heb ik ondertussen mijn pad gevonden. Nu wil ik graag andere mensen op weg helpen.

Via deze link kan je een telefonisch kennismakingsgesprek inplannen.
Heb je vragen of wil je meer informatie? Dan kan je mij ook contacteren via mail op Nathalie.blok@hotmail.com of telefonisch op 0474 46 14 27.

Tot snel!

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding houdt in dat we gaan onderzoeken wat je drijfveren, je talenten en je competenties zijn. Daarmee gaan we aan de slag en kijken we welke job bij je past of hoe je je huidige job kan bijsturen waardoor deze terug beter bij jou past. Daarbij streven we ernaar een job te vinden die aansluit bij wie je bent als persoon, bij je waarden en je persoonlijke doelen. Dit is van groot belang voor het vinden van werkgeluk.
De maatschappij vraagt immers veel van ons. We zijn ouder, partner, werknemer of ondernemer, vriend of vriendin en liefst van al hebben we ook nog een interessante hobby en tijd voor onszelf. Om al die ballen in de lucht te kunnen houden is het belangrijk om te weten waar jij je energie uit haalt. We maken oefeningen om te weten te komen wat jij belangrijk vindt en waar jij blij van wordt. Je krijgt handvaten aangereikt om jezelf te (her)ontdekken.

Loopbaanbegeleiding wil niet altijd zeggen dat je je huidige job moet gaan aanpassen of dat je van job moet veranderen. Het kan ook resulteren in het volgen van een opleiding of het hervinden van de work-life balance. Alles hangt af van jouw persoonlijke loopbaanvraag.

Hoe ziet een loopbaanbegeleiding-traject eruit?

We beginnen met een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek waarin je me vertelt waarom je graag loopbaanbegeleiding wil volgen.

Wanneer je beslist om met mij als loopbaancoach in zee te gaan, beginnen we aan een traject van 7 uur in totaal, verdeeld over 4 sessies:
2 x 2 uur en 2 x 1,5 uur. Er is geen standaard traject dat ik hier kan toelichten want alles staat in het teken van jouw persoonlijke loopbaanvraag. Wat ik wel kan zeggen is dat we onderzoek doen naar jouw talenten en competenties, je drijfveren, je waarden en wat jij belangrijk vindt. Dit doen we aan de hand van oefeningen en gesprekken om uiteindelijk te komen tot een actieplan en jouw persoonlijk ontwikkelingsplan.

Enkele weken na afloop van het traject, houden we nog een opvolggesprek.

Wat kost loopbaanbegeleiding?

Ik werk als een gecertifieerd partner binnen het netwerk van loopbaancentrum Generation Balance. Dit maakt dat mogelijk is om de loopbaanbegeleiding via het systeem van loopbaancheques te betalen. Met de loopbaancheques van de VDAB kost het hele traject 80€ oftewel 2 loopbaancheques.
Om loopbaancheques aan te vragen bij de VDAB dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
  • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
  • Je hebt minimum zeven jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan.
  • Je volgde de voorbije zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding.

Loopbaancheques kan je bestellen via de website van de VDAB op de pagina https://www.vdab.be/loopbaancheques
Bij twijfel contacteer je best even de VDAB, vaak heb je toch recht op loopbaancheques. Zonder loopbaancheques kost het traject 680 €.