Op reis tijdens COVID?

Voor vertrek

 

Reisplan

Voor uw op vakantie vertrekt, kijkt u best de coronaregels na in het land van aankomst. Dit kan op volgende websites:

Heeft u een coronatest nodig?

De overheid voorziet 2 gratis PCR testen voor personen die nog niet of onvolledig gevaccineerd zijn. Om een gratis test te bekomen moet u zelf een code aanmaken. Uw huisarts of een testcentrum kan dit niet in uw plaats doen. U kan dit doen via: www.mijngezondheid.be.
 
Vervolgens kan u een afspraak maken in een testcentrum op volgende website: testcovid.doclr.be/#!/flow. U betaalt niets voor de testafname consultatie en ook niet voor de PCR test. Indien gewenst kan de PCR test ook in onze praktijk afgenomen worden. De overheid heeft echter beslist dat de consultatie bij de huisarts voor een PCR test niet meer terugbetaald wordt door het ziekenfonds. Dit wil zeggen dat u overdag 27€ betaalt per persoon en na 18u00 31,5€. De PCR test zelf is, indien u een code bij heeft, nog steeds gratis. De achterliggende gedachte bij deze beslissing van hogerhand, is dat de huisarts prioritair beschikbaar moet blijven voor zieken. Bij terugkeer uit een risicogebied, wordt de consultatie voor een coronatest afname wel terugbetaald door het ziekenfonds.

Coronacertificaat

Dit kan u op volgende manieren verkrijgen:

  • CovidSafeBE app
  • af te drukken via www.mijngezondheid.be
  • aanvragen per post (best geruime tijd voor vertrek bellen) via het telefoonnummer 078/78.78.50
  •  

    Bij terugkeer

     
    Bij terugkeer uit een risicogebied, wordt de consultatie voor een coronatest afname wel terugbetaald door het ziekenfonds. Heeft u vragen, bel ons gerust op. Wij wensen u een veilige zomerperiode!