Visie

De huisarts behandelt patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere. Een huisarts is ‘gezinsarts’. Hierdoor kan de huisarts zijn patiënten op een brede manier bekijken: zowel medische, maar ook andere factoren worden in rekening gebracht (familiale situatie, werksituatie, persoonlijke beleving). De huisarts is de ‘medische vriend’ en beweegt zich gedurende verscheidene levensjaren en levensfasen op het domein tussen de patiënt en de hele waaier van de gezondheidszorg. Zo is hij /zij onderlegd in begeleiding van zwangerschap en een hoofdrolspeler in de palliatieve zorg.

De huisarts vertaalt en is de tussenpersoon.

Hiervoor wordt een elektronisch medisch dossier nauwkeurig bijgehouden. Hij/zij hanteert up to date wetenschappelijke kennis en richtlijnen om de meest zinvolle en persoonlijke gezondheidszorg aan te bieden. Er wordt veel aandacht besteed aan preventie.

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg geen hol begrip meer. Samen met andere gezondheidswerkers (verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht door via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.