Britte Kanters - Vroedvrouwenpraktijk ELLE

Elke donderdag van 8u00 tot 12u00 in huisartsenpraktijk Quarebbe
Wil je graag een afspraak maken, bel dan naar 016 66 43 91 of maak een afspraak via de online agenda (klik hier)
Voor meer informatie, stuur een mail naar info@ellevroedvrouwen.be
of neem een kijkje op onze website http://www.ellevroedvrouwen.be

Kinderwens & voorbereiding zwangerschap

Denk je na over kinderen en/of wil je meer weten over (on)vruchtbaarheid, zwanger zijn en bevallen? Ik beantwoord al je vragen, informeer en ondersteun je doorheen je proces.

Opvolgen zwangerschap

Je zwangerschap wordt opgevolgd in samenwerking met je huisarts en gynaecoloog. Samen gaan we op zoek naar wat jullie nodig hebben en bieden op die manier persoonlijke zorg afgestemd op jullie vraag.

Kraamtijd

Tijdens deze intense en mooie periode sta ik samen met mijn collega’s van vroedvrouwenpraktijk ELLE dag en nacht voor jou en je baby klaar. Niet enkel voor de medische begeleiding, maar ook voor alle vragen, onzekerheden en twijfels. Tot 1 jaar na de geboorte kun je beroep doen op je vroedvrouw. In de eerste 3 weken na de geboorte komen we aan huis. Wens je na 3 weken nog een afspraak dan kan dit in de praktijk.

Borstvoeding & flesvoeding

Als je meer informatie rond de voedingskeuze voor je baby wilt, kun je hiervoor al tijdens de zwangerschap bij de vroedvrouw terecht. Ik zal je uitleg geven over zowel borstvoeding als flesvoeding en zorgen dat je voorbereid bent voor de periode na de bevalling.

Verlies

Soms wordt je geconfronteerd met het verlies van je kindje of met het verlies van je toekomstdromen. Je vroedvrouw kan je helpen dit verdriet te dragen.

Cursussen

Bij ELLE zijn er ook mogelijkheden om cursussen en workshops in groep te volgen. Onze cursussen zijn interactief en in kleine groepjes. Privé sessies zijn ook mogelijk. Voor meer informatie en inschrijvingen ga je naar de website http://www.ellevroedvrouwen.be

Tarieven

De vroedvrouwen bij ELLE zijn geconventioneerd. Als je aangesloten bent bij een Belgische mutualiteit worden de medische kosten van de pre- en postnatale consultaties rechtstreeks betaald via de mutualiteit. Er hoeft geen remgeld betaald te worden. Tijdens de kraamperiode wordt er een factuur opgemaakt voor:

  • Éénmalige kost zorggarantie en administratie €80,-
  • Vervoerskosten per huisbezoek (afhankelijk van je woonplaats)

Vaak worden deze kosten (gedeeltelijk) vergoed door een aanvullende hospitalisatieverzekering