Sien Buys

Hallo, ik ben Sien Buys. Ik hou ervan om in verbinding te gaan met anderen. Ik ben geboeid door mensen en hun verhaal. Vanuit mijn eigen verliesverhaal en dat van anderen leerde ik dat er in rouw en verlies ook veerkracht schuilt. Ik geloof sterk dat rouwen een krachtig proces kan zijn naar persoonlijke groei.

Na de diagnose van mijn man, waarbij een chronische ziekte werd vastgesteld, ben ik me gaan verdiepen in rouw bij gezondheidsverlies. Nu begeleid ik mensen die verlies van gezondheid ervaren bij zichzelf of een dierbare.

Wanneer je getroffen wordt door ziekte, een ongeval of een beperking, is dit een ingrijpende gebeurtenis in je leven. Het gaat over meer dan alleen je gezondheid. Je ervaart immers ook op andere gebieden verlies. Denk maar aan het verlies van toekomst, identiteit, zingeving, autonomie, relaties, werk, structuur,...

Deze verliezen (ook wel ‘levend verlies’ genoemd) zorgen voor een grote verandering en impact op je leven. Het is een grote uitdaging om te leren leven met verlies en het vraagt enorm veel van je op fysiek en mentaal vlak. Bij levend verlies ervaar je evenzeer het gemis om wat niet meer kan of niet meer is. Net als een dierbare waarvan je afscheid moet nemen.

Naast verlies en het afscheid nemen, is het ook belangrijk de andere kant te kennen en te ervaren; wat zijn mijn mogelijkheden en wat geeft mij voldoening? Het is zoeken naar een balans tussen verlies en herstel.
Samen gaan we op zoek naar jouw veerkracht in rouw.

 

Ervaring en opleiding

Ik ben ergotherapeute van opleiding en besloot om mijn kennis, werk- en levenservaring in te zetten om anderen te helpen bij levend verlies door gezondheidsproblemen.
Ik volgde een opleiding over rouw- en verliesbegeleiding.
Naast rouwbegeleiding in mijn praktijk Leven & Verlies, ben ik werkzaam bij GTB (Gespecialiseerd Team Bemiddeling) waar ik werkzoekenden met gezondheidsproblemen begeleid naar aangepast werk.

Voor wie?

  • Ben jij getroffen door ziekte, een ongeval of een beperking?
  • Ervaar je gevoelens van rouw en verlies door je gezondheidsproblemen?
  • Wens je ondersteuning om met levend verlies om te gaan?
  • Wil je opnieuw betekenis en vorm geven aan je leven met gezondheidsklachten?
  • Draag je zorg voor iemand die kampt met gezondheidsproblemen?
  • Vind je het moeilijk om balans te vinden tussen zorgdragen en zelfzorg?


Herken je jezelf in één van bovenstaande vragen, dan wil ik je graag een veilige plek bieden om op verhaal te komen en erkenning te geven. Het vergt moed om jezelf te tonen en je kwetsbaar op te stellen.
Ik kan je helpen als je het gevoel hebt vast te zitten met je verdriet dat gezondheidsverlies, bij jezelf of een naaste, met zich meebrengt.
Samen gaan we op zoek naar jouw noden, vragen en wensen om je leven opnieuw vorm en betekenis te geven.

Werkwijze

Kennismaking
Ons eerste contact gebeurt telefonisch en is een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 min. Je ontvangt op voorhand een korte vragenlijst via e-mail waarin ik je situatie leer kennen. Tijdens het gesprek vertel je me waarom je rouwbegeleiding wenst en licht ik de mogelijkheden van een traject toe.
Nadien krijg je even bedenktijd en beslis je of je een begeleidingstraject op maat wenst of niet. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat je gevoel goed zit om samen aan jouw groei te werken.

Begeleidingstraject
Aan de hand van gesprekken, creatieve en actieve werkvormen gaan we aan de slag met jouw vragen en veranderwens. Mijn doel is om je terug in je kracht te zetten.

Aangezien een veranderproces de nodige tijd vraagt bestaat een traject uit minstens 4 sessies verspreid over meerdere weken. Elke sessie duurt 1 uur. We bespreken altijd samen hoe jouw traject mag verlopen en vorm mag krijgen.
Na een begeleidingstraject heb je de mogelijkheid om bijkomende sessies in te plannen.

Tijdens coachingsessies vind ik het fijn om ook eens buiten de muren van het lokaal te zijn en de natuur op te zoeken. Met het Silsombos vlakbij behoort dit tot de mogelijkheden.

Tarieven en contact


Een traject op maat (4 sessies) bedraagt 220 euro.
Elke bijkomende sessie kost 55 euro per uur.

De sessies gaan door op maandagvoormiddag tussen 8u30 en 12u.
Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

E-mailadres: sien@levenenverlies.be